Activiteiten

Muziek maken op niveau is een doel dat alleen bereikt kan worden met inzet en concentratie in teamverband. Omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn, zorgen we als vereniging ook voor de nodige ontspanningsmomenten.

Uiteraard is het ontzettend leuk als je je als vereniging aan het publiek kunt laten zien bij diverse presentaties in het straatgebeuren, zoals er zijn de Bolhoedparade, de stoet ter gelegenheid van het jaarlijks Internationaal Folklore festival ‘Hello Schoten’ en onze jaarlijkse dorpsuitstap ter ere van Ste Cecilia: tijdens het jaarlijks Teerfeest ter ere van Ste Cecilia wordt in de voormiddag na de dankviering ter ere van onze patrones een korte dorpsuitstap verricht en afgesloten met een gezellig feestmaal.

Verder nemen we regelmatig deel aan de jaarlijkse gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie ‘Schoten Schol’ en zijn we steeds paraat om eer te betonen aan onze oudstrijders tijdens de jaarlijkse 11-novemberviering.

Daarnaast organiseren we een jaarlijkse barbecue ter voorbereiding van ons jaarlijks concert, hier wordt op een leuke manier het gezellig samenzijn en ontspanning gecombineerd met muzikale oefening en repetities. Traditionele sluiten we af met een leuke activiteit (kwis, karaoke,…).

De jaarlijkse vaste optredens bestaan uit het gezamenlijk concert met het samenspel van de plaatselijke Academie begin mei (tot 2018 de Week van de AmateurKunsten (WAK) genoemd), het kioskconcert nav de nationale feestdag en ons jaarlijks concert in oktober (‘Schoten Swingt’, Beatles-concert, …). In 2015 participeerden we tevens aan Rock Schoten, waar we, versterkt door zang, keyboards en electrische gitaar onze grenzen verlegden tot in de wereld van de Rock!

Ook de werkzaamheden die we verrichten bij diverse evenementen zijn aan de ene kant weliswaar werk, maar worden door velen ook als ontspanning gezien: zoals de jaarlijkse Schotense Feestmarkt of Schoten Zingt: een ideale manier om elkaar beter te leren kennen en in een andere setting met elkaar te praten, en om wat extra geld in het laadje te brengen.